_Z__9175-93_Pano.tif

Responsabilitat amb el medi ambient

La nostra contribució per a una major qualitat de vida

Respectuós amb el medi ambient, reconegut i destacat: responsabilitat amb el medi ambient de MEWA

La protecció del medi ambient i la cura dels recursos són qüestions prioritàries per a MEWA des de fa més de 30 anys. El nostre objectiu en la protecció ambiental és més ambiciós que el que exigeix ​​la llei. Això s'aplica tant als sectors de producció com als nostres productes i serveis. El desenvolupament constant de tecnologies verdes constitueixen una de les nostres principals tasques. No és casual que ja el 1997 fóssim la primera empresa del nostre sector a obtenir la certificació ambiental internacional ISO 14001.La nostra oferta de serveis protegeix el medi ambient. Gràcies al principi de reutilització per a la gestió de tèxtils de MEWA, evitem produir deixalles i contribuïm a la conservació de recursos valuosos. També fem servir bosses de colada tèxtils i contenidors amb una llarga vida útil en el transport i l'emmagatzematge dels nostres productes.Garantim una gestió responsable amb el medi ambient gràcies als nostres processos de producció respectuosos amb el medi, la recuperació de calor, l'aprofitament tèrmic de substàncies de rebuig, el tractament d'aigües residuals i, no menys important, un sistema de cascada tècnicament sofisticat per estalviar en el consum d'aigua. D'aquesta manera, sempre estem un pas per davant en qüestions ambientals, i contribuïm considerablement a la conservació del medi ambient amb la protecció dels recursos i la minimització dels residus.


Protecció del medi ambient en la pràctica Principi de reutilització de MEWA

En funció de la seva aplicació, els nostres draps de neteja poden rentar-se i reutilitzar-se fins a en 50 ocasions. Les «alternatives» als draps de neteja de MEWA són papers o draps tèxtils. No obstant això, després d'un sol ús, haurien de rebutjar-se.

És bo aplicar el principi de reutilització de MEWA. Amb això, pot estalviar-se una quantitat significativa de deixalles.

També apostem per productes reutilitzables durant el transport i emmagatzematge dels draps de neteja i roba de treball: el lliurament de les peces es realitza en bosses tèxtils.

Per garantir un transport i emmagatzematge segurs dels draps de neteja, hem desenvolupat els contenidors de seguretat de llarga durada de MEWA SaCon®. Això també contribueix a reduir la quantitat de deixalles.

 

Recuperació de la consciència ecològica Conservació de recursos

La conservació de recursos constitueix una part integral del sistema de gestió ambiental de MEWA. Per això hem desenvolupat un sistema especial de recuperació d'aigües per esbandida i rentat: la tecnologia en cascada. En aquest sistema, l'aigua de rentat utilitzable a partir del rentat principal i del procés d'esbandida es filtra, es tracta i es reutilitza en el procés de rentat mitjançant un cicle en múltiples etapes.

 Això redueix el consum d'aigua fins a un 50 per cent en comparació amb els processos convencionals. La quantitat reduïda d'aigües residuals alleuja la càrrega de les depuradores municipals i, finalment, de l'aigua.

Rentat respectuós amb el medi ambient

MEWA ha desenvolupat un detergent d'ús intern per contribuir de forma econòmica i ecològica a la protecció del medi ambient. Els detergents i preparats auxiliars biodegradables s'ajusten al grau de brutícia dels tèxtils mitjançant sistemes especials de mesurament i control. D'aquesta manera, només utilitzem la quantitat de detergent absolutament necessària i obtenim un resultat impecable.

En comparació amb els procediments tradicionals, s'aconsegueix una càrrega ambiental fins a un 85 per cent menys.

 

Utilització sensata de l'energia Recuperació de calor

MEWA estableix un sistema de recuperació de la calor de diverses etapes per reduir el consum d'energia de forma sostenible. Mitjançant l'anomenat intercanviador de calor, l'energia de les instal·lacions de rentat i assecat pot utilitzar-se per escalfar l'aigua i les zones de producció.

Però això no és tot: convertim la brutícia en energia. Amb l'aprofitament tèrmic de les substàncies contaminants extretes, principalment olis residuals de draps, cobrim fins a un 80 per cent de la necessitat d'energia dels túnels de rentat i assecat per al tractament de draps de neteja. Les instal·lacions de les calderes de vapor necessàries per a això, estan equipades, per raons mediambientals, amb càmeres de combustió d'altes temperatures i depuradors de gasos de combustió. L'aire de sortida s'allibera després d'una neteja intensa. Amb aquestes mesures, MEWA estalvia uns 7 milions de litres de gasoil a l'any.

 

Un grau de puresa del 99,8 per cent Tractament d'aigües residuals

Bàsicament, totes les empreses de rentat de MEWA estan equipades amb la seva pròpia instal·lació per al tractament d'aigües residuals. Amb això, portem la nostra responsabilitat amb el medi ambient un pas més enllà del que exigeixen els requisits legals i els estàndards de la indústria.

En el tractament previ fisicoquímic de les aigües residuals, es separen en gran mesura les substàncies residuals i nocives de l'aigua. En el nivell de neteja biològica, els bacteris destrueixen la càrrega contaminant dissolta. D'aquesta manera, MEWA arriba a un grau de puresa en el tractament d'aigües residuals del 99,8 per cent.

 

Reciclatge de primeres matèries en MEWA Recuperació sensata

Tots els draps de neteja de MEWA protegeixen el medi ambient de forma sostenible ja que poden tornar a utilitzar-se diverses vegades. Però això no és suficient per a MEWA. La consciència ambiental comença amb la producció de roba: en les teixiduries de MEWA a Immenhausen es confeccionen més de 100 milions de draps de neteja a l'any. Això genera una gran quantitat de pelussa de cotó. Els dispositius moderns aspiren i recullen aquesta pelussa. Però seria una pensar rebutjar les pelusses, ja que són ideals per a, per exemple, crear material aïllant per a la indústria de l'automòbil. Cada any es reciclen prop de 72 tones de pelusses.

MEWA demostra el seu compromís amb el medi ambient en utilitzar fils reciclats en la producció dels draps de neteja. En els draps de neteja MEWATEX®, la quantitat de material reciclat utilitzat anualment en els fils puja a aprox. 2000 tones, el que suposa el 50 % del volum total.

Però no n'hi ha prou. MEWA també s'ocupa de que els tubs de cartró de les bobines de fil puguin reutilitzar-se, el que permet estalviar anualment prop de 21 tones de deixalles. A més, els embalatges de les caixes de fils també es reutilitzen per a l'embalatge de transport dels draps.