Ús de cookies

Aquesta pàgina web utilitza cookies. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Aquí podeu trobar més detalls.  

MEWA reforça la seguretat en el treball

16è dia mundial de la seguretat en el treball

MEWA reforça la seguretat en el treball

Tots els dies, les persones arrisquen la seva salut en el treball. Això se senyala cada any en el "Dia mundial de la seguretat i la salut en el treball". En aquest dia es busca destacar tant els perills com les mesures de protecció adients.

Entre les mesures contra els riscs laborals es troba la formació als treballadors, com per exemple, en relació amb la gestió adequada dels líquids perillosos per al medi ambient. En aquest apartat s'inclou no només l'eliminació dels residus, sinó també l'emmagatzematge i el transport segurs dels materials de neteja bruts.

Complir amb les normes de seguretat

Els draps de neteja s'utilitzen en una gran varietat d'indústries i, per tant, entren en contacte amb molt diverses substàncies i materials, com ara olis, lubricants, greixos o pintures. ¿Netejar les màquines i els espais de treball i rebutjar directament el material de neteja utilitzat? No és tan fàcil. Perquè si el material de neteja, ben fet de tela o paper, està impregnat de substàncies autoinflamables o altament inflamables, existeix el risc de que prenguin. El motiu resideix en algunes de les substàncies contaminants abans esmenades, que reaccionen amb l'oxigen en l'aire i poden encendre's.

Per tal d'evitar el risc d'incendi i explosió, cal recollir o emmagatzemar el material de neteja utilitzat en recipients que es puguin tancar hermèticament d'acord amb la legislació vigent. El proveïdor de serveis tèxtils MEWA ha desenvolupat el contenidor de seguretat MEWA SaCon® (abreviatura de Safety Container). Especialment dissenyat per a la recollida, l'emmagatzematge i el transport segurs de draps de neteja bruts. També està disponible el SaCon® antiestàtic, ideat per utilitzar en zones amb un risc alt d'explosió.

No obstant això, els contenidors de seguretat només poden proporcionar una seguretat completa si també se segueixen altres instruccions de seguretat. El "Dia mundial de la seguretat i la salut en el treball" és una ocasió idònia per a que els ocupadors verifiquin novament si les mesures de

seguretat es compleixen de forma adient a la seva pròpia companyia. Algunes d'elles són:

• Els contenidors que contenen material de neteja brut han de tancar-se cada vegada.

• Amb el sistema opcional del fixació SaCon fix®, els contenidors per a draps de MEWA es poden obrir i tancar molt ràpidament. Un pràctic pedal permet obrir la tapa fàcilment. A més, el sistema d'elevació automàtic assegura que la tapa del contenidor es tanqui automàticament.

• Quan els contenidors s'obren per al seu ús, cal mantenir lluny qualsevol font d'ignició, com ara flames o partícules de soldadura.

• Fins que s'arribi al nivell màxim d'ompliment, el contenidor de draps de neteja pot romandre als espais d'estacionament designats. Un cop plens, han d'allunyar-se de la zona de treball i emmagatzemar-se per separat.

El SaCon® forma part integral del sistema eficaç i intel·ligent de lloguer de draps de neteja de MEWA.

El contenidor de seguretat MEWA SaCon® està fet de plàstic durable: la tapa té una junta injectada i es pot tancar de forma ràpida i ferma mitjançant abraçadores de tensió. Amb les rodes integrades, es pot moure fàcilment. (Foto: MEWA)

Contacte de premsa

Doña Leire Navaridas

Art Marketing

Carretera de Húmera 19

28224 Madrid