Kundenreportage_Reifenhersteller_Bridgestone_11.jpg

Reportatge dels clients de MEWA

Bridgestone obté grans avantatges del sistema de draps

Bridgestone li concedeix gran importància a la protecció del medi ambient i ha trobat en MEWA un soci fiable per a això

 • Òptima relació qualitat-preu

  «Ens ofereix avantatges en matèria de qualitat, preu i en una cosa essencial per a nosaltres, com és el baix impacte en el medi ambient».

 • Gestió certificada del medi ambient

  Ús de detergents biodegradables, sistema de reciclatge per a aigües d'esbandida i rentat, compliment de totes les obligacions relacionades amb el medi ambient i l'eliminació de deixalles

 • MEWA, un soci innovador

  «Recomano el servei de draps de neteja de MEWA perquè realment val la pena. Apostem per col·laborar amb empreses innovadores com aquesta».

 • Gestió de tèxtils pel líder del mercat

  El sistema de draps de neteja inclou el subministrament, recollida, rentat respectuós amb el medi ambient, controls de qualitat i substitució en cas de desgast

Informació sobre l'empresa:

Bridgestone Hispania, S.A. es troba entre les cent empreses més importants d'Espanya i és el líder mundial en fabricació de pneumàtics i altres derivats del cautxú. La filial espanyola del grup Bridgestone compta amb 4500 empleats a les seves instal·lacions de Burgos, Biscaia i Santander. La llista de referència amb marques com Ferrari, Daimler, BMW, Audi o Lexus es deu a un estàndard especial de qualitat i proporciona una elevada taxa de comandes.

«El més important per a nosaltres és aconseguir una excel·lent qualitat en la nostra tecnologia, productes i serveis. Fem tot el possible per aconseguir-ho», explica Juan José Bilbao, director general de Bridgestone Hispania, S.A. L'èxit li dóna la raó: Bridgestone és el líder mundial en la fabricació de pneumàtics i altres derivats del cautxú. Entre els seus clients s'inclouen marques com Ferrari, Daimler, BMW, Audi o Lexus.

Sistema de draps de neteja de MEWA: gran resultat, poc esforç

La producció de pneumàtics genera l'anomenat «ciment Bridgestone», un residu que s'ha d'eliminar per complet. Com el seu nom suggereix, es tracta d'una tasca complexa. Els draps vells i draps de cel·lulosa que utilitzava Bridgestone inicialment no proporcionaven el rendiment desitjat. A més, no tornaven a quedar totalment nets i, per tant, es tornaven inservibles al poc temps. La seva corresponent eliminació implicava una considerable despesa de diners, temps i esforç. No obstant això, la solució econòmica i eficaç per a aquest problema es trobava en el servei integral de draps de neteja de MEWA, que inclou subministrament, recollida, rentat respectuós amb el medi ambient, controls de qualitat i substitució. Fernando del Cerro, director de producció a Burgos, valora positivament el servei de MEWA: «Fem ús del servei des de fa gairebé tres anys. Ens ofereix avantatges en matèria de qualitat, preu i en una cosa essencial per a nosaltres, com és el baix impacte en el medi ambient».

Rentat respectuós amb el medi ambient amb baix consum de recursos

Carmen Araus, responsable de medi ambient a Bridgestone afegeix: «Intentem reduir al mínim el nostre propi impacte en l'entorn i agraïm molt poder comptar amb empreses de confiança que ens ofereixin un servei d'acord amb la nostra mentalitat i els nostres principis». MEWA coincideix totalment amb aquest plantejament: els tèxtils professionals del servei integral són ja de per si un servei enfocat a la protecció del medi ambient. No obstant això, MEWA ofereix aquests serveis basant-se en una gestió mediambiental estratègica d'acord amb la norma ISO 14001. En 1997, es va convertir en la primera empresa del sector a rebre aquest certificat internacional. MEWA utilitza detergents i preparats auxiliars biodegradables en dosis mínimes. Amb un sistema especial de reciclatge per a aigües d'esbandida i rentat, la tècnica en cascada, es pot estalviar fins a un 50 per cent d'aigua en comparació amb els procediments de rentat convencionals. No obstant això, convertir les aigües residuals amb olis, greixos, tints i dissolvents en aigua amb un coeficient de depuració del 99,8 % no és una tasca senzilla.

Juan José Bilbao es mostra satisfet: «Recomano el servei de draps de neteja de MEWA perquè realment val la pena. Apostem per col·laborar amb empreses innovadores com aquesta. Tot són avantatges».