Kundenreportage_Systemhydraulik_Ruhfus_9.JPG

Reportatge dels clients de MEWA

RUHFUS GmbH i MEWA funcionen com una màquina «ben greixada»

RUHFUS combat les restes d'oli de forma satisfactòria amb les estoretes absorbents i els draps de neteja de MEWA

 • Imatge impecable

  «S'ha solucionat el problema de l'ordre. Amb els contenidors per a draps tot sembla estar al seu lloc».

 • MEWATEX per al bàsic, PROTEX per als petits detalls

  «Necessitem draps de neteja que netegin correctament sense deixar residus, una cosa essencial per a nosaltres».

 • Multitex: un cárter d'oli en format drap

  «Les estoretes absorbents són ideals si cau oli».

 • Un conjunt ideal

  «La nostra consciència ambiental ens convenç que els draps han de presentar una gran qualitat i la col·laboració ha de funcionar».

Informació sobre l'empresa:

RUHFUS Systemhydraulik GmbH és una empresa tradicional que s'ha especialitzat en la construcció i fabricació de cilindres hidràulics complexos adaptats a les necessitats dels clients. L'empresa es va fundar en 1908 per a la fabricació de molls, una línia de negoci que es va tancar en 1994. Des de 1959, fabrica cilindres hidràulics d'una grandària màxima de 16 metres. Aquests cilindres s'utilitzen en l'enginyeria hidràulica d'acer per preses o moledors de pedra. Les instal·lacions de Neuss compten amb 108 treballadors i la segona fàbrica a la Xina disposa de 28 empleats.

Una casa blanca de la dècada dels cinquanta situada a les proximitats del port de Neuss sembla des del carrer més aviat petita i insignificant: RUHFUS Systemhydraulik GmbH rep els visitants sense ostentacions. No obstant això, la primera impressió canvia en obrir les portes cap a l'edifici de l'explotació i la gegantina nau. Allà es poden trobar: metres i metres de tubs, barres, èmbols i cilindres. Els materials mesuren fins a 16 metres de llarg i són els més grans i resistents de la seva categoria. Quan els enormes cilindres hidràulics abandonen RUHFUS GmbH, poden instal·lar-se a diferents ubicacions: mines, preses, moledors de pedra, rescloses, turbines eòliques.

On posar tant lubricant?

Treballar amb cilindres és un assumpte llardós. Durant els processos de perforació i fresat, s'utilitza certa quantitat d'olis i refrigerants que es barreja amb les estelles generades durant el fresat. On es posa? «Al principi, posàvem draps d'un sol ús plens d'oli per tot arreu. Però no donava una bona impressió de cara a les visites dels clients». A més, això no es corresponia amb la filosofia de l'empresa, ja que RUHFUS busca protegir el medi ambient i reduir les deixalles. La trucada de MEWA ens va venir com anell al dit.

«Ens va entusiasmar la idea d'usar draps reutilitzables».

En triar els draps de neteja de MEWA, es va aconseguir solucionar el problema de l'ordre: «Amb els contenidors per a draps tot sembla estar al seu lloc. Una imatge totalment diferent de la de les muntanyes de draps d'un sol ús que mostràvem abans». Els treballadors de RUHFUS treuen les restes d'oli amb MEWATEX: el resistent drap multiusos. També s'utilitzen els pràctics draps MEWA PROTEX sense pelusses. «Tenim grans cilindres hidràulics que es controlen mitjançant vàlvules, on no pot existir cap tipus d'impuresa. Per això, necessitem draps de neteja que netegin correctament sense deixar residus, una cosa essencial per a nosaltres».

Després que RUHFUS es decidís pels draps de neteja, van entrar en l'equació les estoretes absorbents Multitex. «Les estoretes absorbents són ideals si cau oli, una cosa que passa bastant».