Recerques freqüents

  • Els draps de neteja de Mewa
  • Estoretes absorbents d'olis
  • Rentadora de peces
Anar a la vista general

Aconseguir més amb menys: el proveïdor de serveis tèxtils Mewa aposta per processos sostenibles

14 de maig del 2024
SostenibilitatDraps de netejaInnovació
Mewa renta de forma més ecològica amb sistemes automatitzats de dosificació i control.

El nostre planeta està sota pressió i les empreses juguen un paper clau a l’hora de desenvolupar solucions sostenibles. Això augmenta la responsabilitat en l'economia, ja que els clients afavoreixen els proveïdors responsables.

El concepte reutilitzable del proveïdor de serveis tèxtils Mewa encaixa perfectament en aquesta megatendència d’optar per solucions sostenibles. Mewa ofereix als clients B2B un servei integral per als tèxtils d’empresa, completament basat en el principi “usar en comptes de comprar”. La base que fa sostenible aquest model és el principi de reutilització, els productes duradors en un sistema cíclic i una tecnologia de processos i distribució ben pensada. Només amb l’ús dels draps de neteja Mewa, la petjada de CO² és, de mitjana, de 3 a 6 vegades inferior que quan s’utilitzen draps de neteja d’un sol ús. Aquest és el resultat d’un càlcul realitzat per la consultora de gestió Climate Partner. Amb l’objectiu de reduir pas a pas la seva pròpia petjada ecològica, Mewa aposta per una tecnologia respectuosa amb el medi ambient.

Rentada amb un ús mínim de recursos

A Mewa s’estalvia. “En una planta estàndard es renten fins a 350 tones de draps de neteja al mes. Com a comparació: en una rentadora domèstica normal només hi caben uns set kilograms de roba. Per tant, és obvi l’impacte mediambiental que té per a nosaltres qualsevol reducció d’aigua dolça, energia o detergent, per petita que sigui en termes percentuals”, explica Matthias Zoch, director d’Enginyeria Mediambiental y de Processos de Mewa. Per utilitzar menys aigua dolça, s’aprofita l’aigua de processos de rentades anteriors tantes vegades com sigui possible. Amb aquesta finalitat, l’aigua utilitzable per rentar procedent del procés principal de rentada i esbandida es filtra, es tracta i es reutilitza en el procés de rentada seguint un cicle de diverses etapes. Aquesta recirculació redueix la quantitat d’aigua necessària fins a un 50 %, en comparació amb els processos domèstics convencionals.

L’empresa alemanya també és extremadament econòmica en torn als detergents i auxiliars per rentar. A les màquines només s’utilitza la quantitat exacta per rentar els tèxtils de forma neta i higiènica. “Treballem amb sistemes automatitzats especials de dosificació i control. En comparació amb els processos de rentada i dosificació domèstics estàndard, reduïm l’impacte ambiental fins a un 85 %, prossegueix Matthias Zoch. Aquests sistemes es milloren contínuament. Mewa ara utilitza una quarta part menys de detergent que al 2010, i el consum es va reduir un 1,5 % més de 2021 a 2022.

Si l’aigua ja no és apta per rentar, es canalitza als sistemes de tractament d’aigües residuals de la pròpia empresa i s’elimina la brutícia en diverses etapes. “Assolim un nivell de depuració del 99,8 %. És més que els requeriments oficials”, afirma Matthias Zoch. Per aconseguir-ho, les aigües residuals passen primer per un procés químic-físic. Així se separen al màxim els contaminants i l’aigua. A continuació, la brutícia residual de l’aigua es descomposta per microorganismes en una fase de tractament biològic. Només en aquest punt, les aigües residuals, netes en un 99,8 % i respectuoses amb el medi ambient en un 100 %, passen al tractament municipal.

I què passa amb la brutícia rentada?

Mewa cobreix gairebé el 80 % de les seves necessitats energètiques de rentada i eixugada amb olis i greixos que s’han eliminat dels draps de neteja, com informa l'expert en tecnologia mediambiental de Mewa: “Els nostres clients netegen les seves màquines amb els nostres draps. Per això, quan els draps arriben a les nostres instal·lacions per rentar-se, estan plens de greix i oli. Nosaltres rentem aquesta brutícia, la recollim i la transformem en una matèria prima secundària amb mètodes respectuosos amb el medi ambient. La fem servir per a la calefacció del sistema”.

Mewa també persegueix conceptes respectuosos amb el medi ambient en la següent fase del cicle, en la recollida i el lliurament dels tèxtils als clients. Les rutes de lliurament s’optimitzen mitjançant una moderna eina de gestió de rutes adaptada a les necessitats de l'empresa. Mewa també és pionera en sistemes de propulsió alternatius en el sector: un exemple són els camions propulsats per hidrogen, que ja fa tres anys que circulen per proveir als clients. Així mateix, el proveïdor tèxtil disposa en la seva flota de vehicles comercials elèctrics i bicicletes de càrrega amb carrosseria de transport per a zones urbanes. “Ens volem preparar per a un futur pràcticament sense motors de combustió”, afirma Martin Mühling, responsable de logística de distribució de Mewa, “òbviament, és un objectiu a llarg termini, però quan abans comencem, millor”.


Matthias Zoch

director d’Enginyeria Mediambiental y de Processos de Mewa

"En una planta estàndard es renten fins a 350 tones de draps de neteja al mes. Com a comparació: en una rentadora domèstica normal només hi caben uns set kilograms de roba. Per tant, és obvi l’impacte mediambiental que té per a nosaltres qualsevol reducció d’aigua dolça, energia o detergent, per petita que sigui en termes percentuals".


Imatges i vídeos


Contacte de premsa


Art Marketing

Doña Leire Navaridas Teléfono: +34 91 351 31 51 mewa@artmarketing.es

Carretera de Húmera 19 28224 Madrid


Anar a la vista general