Recerques freqüents

  • Els draps de neteja de Mewa
  • Estoretes absorbents d'olis
  • Rentadora de peces
Anar a la vista general

Tots guanyem amb l’estalvi d’aigua!

19 d’abril del 2023
SostenibilitatInnovacióDraps de neteja
Planta de tractament d’aigua de Mewa

Des de la seva fundació fa més de 115 anys, Mewa, proveïdor líder en gestió tèxtil, ha anat innovant i millorant els seus processos per reduir al màxim el consum d’energia, així com l’utilització de recursos naturals. Entre ells, un dels més valuosos: l’aigua potable.

Quan optimitzem els processos y aconseguim estalviar al màxim en recursos naturals, a més de guanyar sostenibilitat, també incrementem el rendiment econòmic. Això no només beneficia l'empresa subministradora, sinó també els clients i la comunitat.

Des de la seva fundació fa més de 115 anys, Mewa, proveïdor líder en gestió tèxtil, ha anat innovant i millorant els seus processos per reduir al màxim el consum d’energia, així com l’utilització de recursos naturals. Entre ells, un dels més valuosos: l’aigua potable.

El servei tèxtil de Mewa per a draps de neteja industrial en el sistema reutilitzable és extraordinàriament sostenible i la conservació dels recursos cobreix tota la vida del producte: tant la seva fabricació com la rentada dels draps, que es realitza a les instal·lacions de Mewa, on es concentra un elevat nivell d’innovació tecnològica a favor de la sostenibilitat mediambiental.

Un procés de rentada respectuós amb el medi ambient

Cada bugaderia de Mewa disposa de les seves pròpies instal·lacions de tecnologia mediambiental per processar els contaminants rentats. Això permet al sistema de Mewa aconseguir una reducció de la contaminació mediambiental de fins el 85 %, en comparació amb els processos de rentada convencionals.

La companyia renta els productes mitjançant un procés únic que aconsegueix estalviar fins a un 50 % d’aigua, en comparació amb els processos de rentada convencionals. Aquests resultats s’assoleixen amb un sistema de reutilització d’aigua desenvolupat de forma interna, conegut com a tècnica en cascada, que permet aprofitar en processos de rentada multietapa l’aigua procedent del procés principal de rentada i esbandida, un cop filtrada i tractada. Així és com Mewa redueix fins a la meitat el consum d’aigua potable i de l’energia necessària per a l'escalfament de les seves pròpies instal·lacions.

El compromís de la companyia alemanya, el lema de la qual és invertir el mateix en expansió que en la cura del medi ambient, s’estén fins al final del procés. Pel que fa al tractament de les seves aigües residuals, Mewa aconsegueix un nivell de puresa del 99,8 %. D'aquesta forma, l’empresa supera les exigències establertes per les administracions.

Finalment, cal assenyalar que la rentada es realitza amb la quantitat justa de detergents i altres productes de neteja biodegradables, fent servir sempre les quantitats mínimes. El càlcul de la composició o la quantitat de detergent es realitza mitjançant una gestió automàtica dels processos, d'acord amb unes estrictes dades pràctiques, que l'equip s’encarrega de revisar.


Maricel Huguet

Directora General de Mewa Espanya

"El fet de ser la primera empresa del sector tèxtil que va rebre l’any 1997 el certificat mediambiental internacional de la norma ISO 14001 o d’haver rebut nombrosos premis per la nostra contribució a la sostenibilitat són algunes de les evidències del compromís centenari de Mewa amb el medi ambient"


Imatges i vídeos


Contacte de premsa


Art Marketing

Doña Leire Navaridas Teléfono: +34 91 351 31 51 mewa@artmarketing.es

Carretera de Húmera 19 28224 Madrid


Anar a la vista general